Ženske tenisice su uvijek popularna obuća

Tenisice su kroz godine postale uvjerljivo najpopularnija obuća za svaki dan, bilo da se radi o sportskim ili casual modelima, one se gotovo kroz cijelu godinu mogu pronaći na stopalima studenata, đaka, ali i radnika.

Svoju popularnost zahvaljuju udobnosti i lijepom izgledu, kao i velikoj fleksibilnosti. Za razliku od cipela na potpeticu, ženske tenisice nude mekoću i udobnost, a često su također i toplije te prozračnije od alternative. Upravo zato gotovo svaki ozbiljniji proizvođač u svom asortimanu nudi barem nekoliko vrsta tenisica, koje su postale omiljen modni dodatak bez obzira na osobni stil i starost.

Sportske ženske tenisice

Planirate li uskoro u potragu za novim ženskim tenisicama, svakako prije kupnje dobro razmislite o tome što od njih želite. Sa jedne strane, ako su to sportske ženske tenisice, uložite nešto vremena u to da pronađete odgovarajući model. Ovisno o sportu kojim se bavite, onebi trebale pružati dovoljno potpore bazi vašeg stopala i gležnju kako ne bi došlo do izvrtanja i ozljeda.

Ženske tenisice
Ženske tenisice

Amortizacija udarca je također bitna, pogotovo radi li se o sportovima koji uključuju mnogo trčanja, pa je stoga bitno odabrati one koje ublažavaju udarce s obzirom na vrstu terena kojim se krećete. Uz to, pogotovo kod modela za trčanje, bitan je oblik stopala, koji će uvelike utjecati na način na koji koračate i točke na kojima je najviše stresa od udarca. Ženske tenisice za sportove vani trebale bi također biti pogodne i za kretanje po tom terenu bez klizanja!

Tenisice za svaki dan

Ženske tenisice imaju posebno mjesto u mnogim stilovima. Bez obzira volite li više klasičan, sportski, urbani ili casual stil, tražite li modele u kojima ćete provesti mnogo vremena, obratite pozornost na kvalitetu.

S jedne strane, one bi trebale pružiti mogućnost stopalima da dišu, pa je preporučljivo potražiti prirodne materijale. Veoma je bitna i debljina potplata jer pretanak potplat ne amortizira udarce što se može odraziti bolovima. Imate li mogućnost, odaberite barem dva para - ljetne, tanje i niže, koje ne griju i mogu se nositi za toplijeg vremena i one zimske koje više čuvaju stopalo od hladnoće. Ipak, imajte na umu kako neke ženske tenisice nisu otporna na vodu i snijeg pa za ekstremne uvjete ipak uložite i u lijep par čizmica.

Pročitajte još jedan zanimljiv članak pod naslovom "Printanje majica je pravi hit".